Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ξεκίνησε και επίσημα η 5η Γιορτή Καπρπουζιού Μεσσηνίας



Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε και επίσημα χθες το απόγευμα στις 7:30 στο Βορέειον Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών η 5η γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας η οποία θα ολοκληρωθεί το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου Στον Αγρίλη Φιλιατρών. Μια γιορτή η οποία έχει σαν στόχο την διαφήμιση αλλά και προώθηση του προϊόντος σε όλο και περισσότερες αγορές του κόσμου.

Μια γιορτή που χρόνο με τον χρόνο προσέλκυσε αρκετές εκατοντάδες επισκεπτών οι οποίοι γνώρισαν το Καρπούζι γεύτηκαν τα διάφορα εδέσματα από καρπούζι που πρόσφεραν οι Σύλλογοι γυναικών και είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν πράγματα και να λύσουν απορίες τους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κ.κ. Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέα Βουδούρη η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνα Νικολάκου ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, Χρήστος Μαλαπάνης Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, Ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών Αναστάσιος Πούλος Οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Φιλντίσης, Παναγιώτης Τσίγγανος, Γιώργος Σαμπαζιώτης, Ευστάθος Ανδρινόπουλος Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παραγωγοί καρπουζιού, και πολύς κόσμος.

Απουσία η οποία όμως δεν σχολιάστηκε και ιδιαίτερα (μάλλον πολύ αδιάφορα πέρασε η απουσία) από τους διάφορους παρευρισκόμενους ήταν αυτή του τέως Νομάρχη Μεσσηνίας και νυν περιφερειακού συμβούλου Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου ο οποίος όπως μάθαμε είχε μια ανειλημμένη υποχρέωση στην Θεσσαλία και δεν θα μπορούσε να είναι παρόν στην έναρξη της γιορτής μας.

Οι χαιρετισμοί των πολιτικών.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς στον χαιρετισμό του είπε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για την συμμετοχή του και φέτος στην γιορτή για την ανάδειξη και στήριξη της τοπικής οικονομίας της Τριφυλίας.

Είπε ότι οι παραγωγοί τα δυο τελευταία χρόνια οι παραγωγοί αντιμετώπισαν προβλήματα με την τιμή του καρπουζιού, ενώ φάνηκε αισιόδοξος ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν διότι αχνοφαίνεται ότι η χώρα μας θα μπει στον δρόμο της ανάπτυξης. και αυτό δείχνει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2011 έχουμε θετικά πρόσημα σε οτι αφορά την Αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και αυτο ειναι παρα πολυ σημαντικό σε σχέση με το καρπούζι.
Το καρπούζι εξάγεται σε 25 χώρες παρουσιάζοντας αύξηση μέχρι και 40% και αυτό είναι παρα πολύ σημαντικό.
Μιλώντας υπηρεσίες τόνισε ότι η Διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης δεν έκλεισε αλλα ενισχύθηκε με νεα τμήματα και θα παίξει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Τόνισε την στήριξη που παρείχε για την κατασκευή του Φιλιατρινού Φράγματος, για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ο κ. Κουσελάς δεσμεύτηκε ότι όχι μόνο δεν θα κλείσει ή δεν θα υποβαθμιστεί αλλά απεναντίας θα ενισχυθεί. Τελειώνοντας, Ευχήθηκε καλή επιτυχία στην οργανωτική επιτροπή για την γιορτή.

Filiatranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου