Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Καταδικάστηκε ο μελισσοκόμος για τον εμπρησμό


Σε 12 μήνες φυλάκιση αλλά με 2ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο 47χρονος μελισσοκόμος από τη Βέργα, για εμπρησμό από αμέλεια στη θέση Ανω Μαντριά της περιοχής την Τρίτη το μεσημέρι. Το δικαστήριο του αναγνώρισε ως ελαφρυντικό ότι ο ίδιος ειδοποίησε την Πυροσβεστική και παρέμεινε στο σημείο προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά.
Η φωτιά αρχικά εκδηλώθηκε στο πλαστικό της καρότσας του αγροτικού του όπου είχε ακουμπήσει το καπνιστήρι που είχε χρησιμοποιήσει μερικές ώρες νωρίτερα στα μελίσσια του στη Μεσσήνη. Οπως υποστήριξε ο ίδιος, είχε πάει στη Βέργα για να δει αν είχε ξεχάσει κλειστή κάποια κυψέλη που μετέφερε το προηγούμενο βράδυ. Μόλις αντιλήφθηκε τη φωτιά, και αφού δε στάθηκε δυνατό να τη σβήσει με τα μέσα που διέθετε, μετακίνησε το αυτοκίνητο με όπισθεν προς το κοντινότερο σπίτι μακριά από την αγροτική έκταση, για να βρει νερό να τη σβήσει. Ομως δεν αντιλήφθηκε πως στο χωματόδρομο έσταζε το λιωμένο πλαστικό ανάβοντας φωτιές. Οταν είδε καπνό επέστρεψε κουβαλώντας νερό και κάλεσε την Πυροσβεστική, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου και άλλους ντόπιους για να βοηθήσουν, ενώ ο ίδιος παρέμεινε παλεύοντας να σβήσει τις φλόγες.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, ιδιοκτήτης έκτασης που κάηκε, απαντώντας στο Δικαστήριο αν έχει αξιώσεις από τον κατηγορούμενο, απάντησε χαρακτηριστικά πως "εδώ λέγαμε να σωθεί ο άνθρωπος που πάλευε να σβήσει τη φωτιά, όχι να του ζητήσουμε κι αποζημίωση". Συμπλήρωσε δε πως ο μελισσοκόμος έθεσε τον εαυτό του σε μεγάλο κίνδυνο και παραλίγο να καεί.
radiokyparissia936

3 σχόλια:

  1. Πολύ άσχημο αυτό που συνέβη. Δεν θέλω ούτε να φαντάζομαι πώς ένιωθε ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις ευχες μας στον ατυχο συνανθρωπο μας!!!

    η δικαιοσυνη εκανε το καθηκον της απεναντι σ'εναν συνανθρωπο μας που απο τις τυψεις παραλιγο να καιγοταν ο ιδιος και η ψυχη του ξερει εαν το ξεχασει.........αγιοι δικαστες δεν καταδικασατε κανεναν πολιτικο που εκαψαν 100000000 Ελληνες ,αλλα θα μου πειτε δεν εχετε αποδιξεις....σωστα,εχετε δικιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μόνο που δεν έστριψε να πάει στο καφενείο και να βλέπει την φωτιά από μακριά, αυτό κάτι λέει.
    Ευάγγελε πολύ σωστή η επισήμανση σου όμως οι πολιτικοί καίνε ψυχές και καταστρέφουν μέλλον, και όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν αποδεικνύεται εύκολα,
    έέ είναι και η δικαιοσύνη λίγο τυφλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή